Graag buiten sporten? Kies voor een elektrische mountainbike!

Geplaatst op

De zomer komt er weer aan, wat betekent dat het weer mogelijk wordt om buiten te sporten. Een veelvoorkomende buitensport is mountainbiken. De afgelopen jaren is mountainbike flink in populariteit gestegen, en dit is niet gek. Het is een goede manier om buiten te zijn terwijl je in beweging blijft en het geeft je de mogelijkheid om nieuwe plekken te ontdekken. Mountainbiken kan echter ook best zwaar zijn, vooral als je een beginner bent. Daarom kan een elektrische mountainbike een goed alternatief zijn. In deze blog leggen we alle voordelen van een elektrische mountainbike uit. 

Minder inspanning

Het grootste voordeel van een elektrische mountainbike is dat het minder inspanning kost vergeleken met een normale mountainbike. Dit komt door de trapondersteuning van de motor. Hierdoor is het bijvoorbeeld een stuk makkelijker om steile hellingen op te gaan of om lange afstanden te fietsen. Bovendien kan je zelf instellen hoeveel ondersteuning je wilt en dus hoe zwaar je het voor jezelf wilt maken. Je kan dus bijvoorbeeld naarmate je conditie beter wordt de ondersteuning steeds wat lager zetten.

Trucjes 

Het leuke aan mountainbiken is natuurlijk ook de vele trucjes die je kan doen. Er wordt vaak gedacht dat een elektrische mountainbike door zijn gewicht het moeilijker maakt om trucjes te doen, maar dit is niet waar. In tegenstelling, het is met een elektrische mountainbike juist makkelijker om bijvoorbeeld een wheelie te doen door de kracht die in het achterwiel zit. Ook is een elektrische mountainbike vaak wat stabieler, wat bijvoorbeeld de landing van jumps eenvoudiger maakt.

Goed voor beginners

Door de bovengenoemde redenen is een elektrische mountainbike vooral aantrekkelijk voor beginners. Door de elektrische motor hebben beginners de mogelijkheid om eerst wat vaardigheden op te bouwen, zonder snel uitgeput te raken. Dit zorgt ervoor dat ze langer kunnen genieten van het plezier van het fietsen en al snel moeilijke parcours uit kunnen proberen. Ook maakt dit het mogelijk voor beginners om bij hun wat meer ervaren vrienden aan te sluiten, zonder dat het te veel moeite kost om ze bij te houden. 

Ruim aanbod

Door de populariteit van de elektrische mountainbike is de afgelopen jaren het aanbod ook flink gestegen. Dit betekent dat er veel verschillende modellen en merken op de markt zijn waardoor je precies kan kiezen wat bij jou past. Bovendien hoeft het ook niet duur te zijn. Bekijk bijvoorbeeld eens het brede aanbod aan goedkope elektrische mountainbikes van Matrabike

Gerelateerde berichten

Kendo, een unieke sport om te ervaren

Ben je op zoek naar een sport die zowel lichaam als geest traint? Maak kennis met Kendo, een unieke en traditionele Japanse krijgskunst. Kendo...

Lees meer

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je allemaal kunt verwachten van de sportartsio.nl.

Contactgegevens

Via info @ sportartsio.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden