De beste upper body krachttraining oefeningen voor vrouwen

Geplaatst op

Krachttraining is een geweldige manier voor vrouwen om sterke, goed gevormde bovenlichamen te ontwikkelen. Het opbouwen van kracht in je bovenlichaam heeft talloze voordelen, zoals het verbeteren van je houding, het vergroten van je functionele kracht en het creëren van een zelfverzekerd gevoel. In deze blog zullen we enkele van de beste upper body krachttraining oefeningen voor vrouwen bespreken. Deze oefeningen richten zich op de belangrijkste spiergroepen in het bovenlichaam en zullen je helpen om sterker en fitter te worden. Laten we beginnen!

Push-ups

Push-ups zijn een klassieke oefening die de borstspieren, triceps en schouders versterkt. Ze kunnen worden aangepast aan verschillende niveaus van kracht en fitness. Begin met knie-push-ups of tegen een verhoogd oppervlak, zoals een bank, en werk geleidelijk naar een standaard push-up. Zorg ervoor dat je je core aanspant en je lichaam in een rechte lijn houdt tijdens de oefening.

Dumbbell Shoulder Press

De dumbbell shoulder press is een uitstekende oefening voor het versterken van de schouders en de bovenrug. Ga rechtop zitten op een bankje met een dumbbell in elke hand. Breng de gewichten omhoog naar schouderhoogte met je handpalmen naar voren gericht. Duw de gewichten omhoog tot je armen gestrekt zijn en laat ze gecontroleerd zakken. Houd je kern actief en vermijd het gebruik van momentum tijdens de oefening.

Bent-over Rows

Bent-over rows zijn geweldig voor het versterken van de rugspieren en het opbouwen van een sterke houding. Pak een halter met een overhandse greep en buig voorover vanuit je heupen terwijl je je rug recht houdt. Laat de halter hangen met gestrekte armen en trek deze naar je toe door je ellebogen langs je zij te trekken. Houd je schouderbladen naar achteren en knijp ze samen aan het einde van de beweging.

 

Lat Pulldowns

Lat pulldowns richten zich op de latissimus dorsi, de grote spieren aan de zijkanten van je rug. Ga zitten op een lat pulldown-machine en pak de stang met een brede overhandse greep. Trek de stang naar beneden naar borsthoogte, waarbij je je ellebogen naar achteren en naar beneden beweegt. Houd je kern stevig en je rug recht tijdens de oefening.

Chest Press

De chest press is een effectieve oefening voor het versterken van de borstspieren. Ga liggen op een vlakke bank met een halter in elke hand. Houd je armen gebogen en je handpalmen naar voren gericht. Duw de gewichten omhoog totdat je armen gestrekt zijn en laat ze gecontroleerd zakken naar borsthoogte. Houd je schouders ontspannen en vermijd het laten zakken van de gewichten te laag.

Plank

Hoewel de plank geen directe upper body oefening is, is het een uitstekende oefening om je core te versterken, inclusief je buikspieren, rug en schouders. Ga op je onderarmen en tenen liggen, met je ellebogen recht onder je schouders. Span je buikspieren aan en houd je lichaam in een rechte lijn. Houd de positie zo lang mogelijk vast zonder je heupen te laten zakken.

 

Bron: https://www.krachttraining-vrouwen.nl/

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je allemaal kunt verwachten van de sportartsio.nl.

Contactgegevens

Via info @ sportartsio.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden