4 redenen waarom je een e-bike aan moet schaffen

Geplaatst op

Je ziet steeds meer E-bike’s rijden en niet alleen door de oudere generaties, maar door steeds jongere mensen. Het is wel even een uitgave, maar dan heb je ook wat. Nederland is een echt fietsland, het is dan ook niet zo gek dat wij gemiddeld zo een 300 miljoen keer onze fiets pakken voor een kort of lang ritje. Interesse in zo een E-bike? Neem is een kijkje op UrbaneBikes.nl voor E-bikes in Amsterdam.

E-bike’s zijn er voor iedereen

E-bike hebben niet per se meer een ‘alleen voor oudere’ imago. Steeds meer jonge mensen beginnen de voordelen in te zien van een E-bike. Je mag dan ook met elke leeftijd een E-bike aanschaffen en in tegenstelling tot scooters, gewoon over het fietspad. Je hoeft dan in ieder geval niet om te rijden!

Fietsen is nog makkelijker

Voor een kort ritje pakken we snel even de fiets. Je hebt geen gedoe met inparkeren of file. Maar voor afspraken of dingen waar je wat verder voor moet fietsen, pakt men toch nog sneller de auto. Dan kom je ook niet zo bezweet aan. Daarnaast klinkt het fietsen van 10 kilometer ook gewoon erg ver. Met een E-bike blijven de aantal afteleggen kilometers uiteraard hetzelfde, maar het kost wel veel minder moeite. Door de extra power die de elektrische fiets je geeft hoef je bij een beetje wind niet meer de longen uit je lijf te trappen. 

Je bent sneller op je gewenste locatie

Je krijgt met een E-bike niet alleen een steuntje in de rug, maar doordat je hogere snelheden kunt halen dan met een normale fiets, kom je sneller aan op je locatie. Zo win je weer wat tijd terug!

Een gezondere levensstijl

Ondanks dat je wordt geholpen door je elektrische motortje, maakt de e-bike je gezonder. Je komt namelijk vaker en langer in de buitenlucht. Waar je eerst de auto voor zou pakken, pak je nu de e-bike voor. Zoals ik eerder al aangaf fiets je waarschijnlijk ook naar verder gelegen locaties dan op je normale fiets, dus ben je langer in de buitenlucht.

Gerelateerde berichten

Kendo, een unieke sport om te ervaren

Ben je op zoek naar een sport die zowel lichaam als geest traint? Maak kennis met Kendo, een unieke en traditionele Japanse krijgskunst. Kendo...

Lees meer

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je allemaal kunt verwachten van de sportartsio.nl.

Contactgegevens

Via info @ sportartsio.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden