3 tips tegen overmatig zweten

Geplaatst op

Zweten is normaal, vooral al je aan het sporten bent, het warm weer is buiten of als we spanningen hebben. Toch zweten sommige mensen meer dan gemiddeld. Overmatig zweten kan erg vervelend zijn. Een zweetvlek krijgen in een shirtje heeft bijna iedereen wel eens, maar gebeurt dit bij elk shirt? Bij elk typen weer? Dan kan het zijn dat je last hebt van overmatig zweten. Overmatig zweten kan op verschillende plekken op het lichaam voorkomen, zoals de oksels, handpalmen en de voeten. Overmatig zweten heet ook wel hyperhidrose.  

Botox behandeling tegen zweten

Botox is een goed middel die overmatig zweten tegengaat. De Botox blokkeert dan namelijk de zenuw die de zweetklieren stimuleert, waardoor deze geen tot minder zweet produceren. Overmatig zweten is overigens medisch gezien niet erg, maar is sociaal gezien erg vervelend. Na de behandeling heb je binnen 2 weken geen last meer van overmatig zweten. 

Anti-transirant deodorant

Er bestaan vele soorten merken en typen deodorant. Toch is onze tip om die met hele heftige geuren lekker te laten staan. De geur maskeert namelijk slechts tijdelijk de geur, maar gaat het niet tegen. Een echte anti-transpirant deodorant pakt wel de diepere oorzaak aan. Ga het liefst voor een anti-transpirant zonder alcohol. 

Schone kleding + let op de stoffen

Mocht je meerdere dagen dezelfde kleding dragen, raden wij je aan dit niet te doen. Het kan zijn dat je op het moment dat je een shirt aandoet dat je al aan hebt gehad, niets ruikt in het shirt. Maar wanneer deze dan door je bewegingen dan weer worden ‘opgewarmd’ komt de oude zweetlucht ook weer naar boven. Daarboven op komt er ook nog eens je ‘nieuwe’ zweet bij. Niet fris dus! Trek elke dag, vooral als je last hebt van zweten of overmatig zweten, een schoon shirt aan. 

Nog een tip over kleding is dat je goed op de stoffen moet letten. In shirtjes van polyester (ook wel de synthetische stoffen) zweet je veel sneller en meer dan een shirtje van katoen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je allemaal kunt verwachten van de sportartsio.nl.

Contactgegevens

Via info @ sportartsio.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden