Wat voor sportieve werkschoenen zijn er?

Safety sneakers of sport werkschoenen voldoen helemaal aan de vraag van minder lompe, fraaiere werkschoenen. Waar men vroeger genoegen nam met de toch wel lompe werkschoenen, wil men nu goed voor de dag komen. Sport werkschoenen hebben het uiterlijk van een gewone sneaker, maar wel de beveiliging die hoort bij de S1, S1P, S2 of S3 veiligheidsklasse.

Als mensen aan werkschoenen denken, denken ze vaak aan saaie hoge schoenen die totaal niet hip of in de mode zijn. Bij werkschoenenwinkel.nl denken wij daar anders over. Wij denken niet alleen aan veiligheid en bescherming, maar ook aan fashion. De schoenen zijn namelijk niet alleen functioneel maar ze Maken de outfit ook  goed af.

Het ziet er een stuk beter uit dan een donkergekleurde lompe werkschoen. Met de werkschoen sneakers kan je kiezen uit veel meer kleuren en vormen , zodat je altijd wel een schoen hebt die je mooi vindt en de juiste veiligheidsnormering heeft.

De voordelen van sportieve werkschoenen hebben we even in een kort rijtje bij elkaar gezet:

  • Goede afwikkeling van de voeten
  • Ondersteuning en veiligheid
  • Schoenen zijn licht van gewicht
  • Voeten zijn minder snel moe
  • Past overal bij
  • Je krijgt geen stinkende voeten

Werkt u in een winkel, magazijn, transport of in de bouw? Dan kunnen sportieve werkschoenen wel iets voor u zijn. Sneaker werkschoenen worden vaak gebruikt in de volgende functies:

Het is goed om te weten of de werkschoenen wel gemaakt zijn voor het type werkzaamheden jij elke dag uitvoert. Zo heeft een timmerman veel profijt bij een stoot en een beschermende overneus, en heeft een kok die in een keuken rondloopt meer aan een zeer goede anti-slip zool. Gaat u daarentegen in een ruimte werken waar er kans  is op explosiegevaar, dan kiest u liever voor een ESD genormeerde werkschoen.