Waarom vinden vrouwen lange mannen aantrekkelijk?

Lange mannen hebben iets aantrekkelijks. Met uitzondering van Napoleon, maken lange mannen meer kans bij wedstrijden, zoals de presidentiele verkiezingen of de herverkiezing op kantoor. De grotere potentiele kans van lange mannen op leiderschap heeft vaak te maken met een hoge eigenwaarde (hoewel dit soms ook onverdiend is), hogere geluksgevoel en voelen zich minder jaloers ten opzichte van andere mannen. Dit geeft nog geen antwoord op de vraag. Waarom vinden vrouwen lange mannen aantrekkelijk? Daar zitten een hoop psychologische effecten achter.

Als het gaat om romantische partners hebben mannen en vrouwen de neiging om een paar te vormen van ongeveer dezelfde hoogte. Echter, onder getrouwde koppels, liegen de cijfers er niet om. Vrouwen hebben meer kans om korter te zijn dan hun echtgenoten, al gaat het maar om een vingertopje lengteverschil.

De drie redenen: waarom vinden vrouwen lange mannen aantrekkelijk

Er zijn drie veelvoorkomende regels waarom vrouwen lange mannen aantrekkelijk vinden:

  1. Lange mannen lijken sterker, doordat ze groot ogen. Groot wordt gekoppeld aan sterk.
  2. Het onbewuste opkijken van anderen in de omgeving, kan ertoe leiden dat de lange man denkt dat hij superieure kwaliteiten bezit. Dat is een onbewust psychologisch effect.
  3. Het derde en meteen meest wetenschappelijke reden, dat terug gaat naar de jaren in de tijd van de holbewoners. Grote holbewoners waren machtiger en dus aantrekkelijker.

Het onderzoek naar waarom vrouwen lange mannen aantrekkelijk vinden

In een intrigerende studie uit 2013 gaan drie Nederlandse psychologen Gert Stulp, Abraham Buunk en Thomas Pollet op zoek naar waarom vrouwen lange mannen aantrekkelijk vinden. Een belangrijke bevinding was het feit dat vrouwen liever een relatie hebben met mannen die langer zijn dan zijzelf en de mannen liever een relatie hebben met vrouwen die kleiner zijn dan zijzelf. Wat dan uiteindelijk het lengteverschil is, dat maakt niet zo uit.

Slecht nieuws voor korte mannen. Korte mannen zijn vaak minder tevreden met hun lengte. Dit kan gerelateerd worden aan het feit dat lange mannen meer voordeel genieten van geluk en een hogere mate van eigenwaarde. Maar ook aan het feit dat korte mannen worden geconfronteerd met discriminatie betreffende de sociale voordelen die verbonden zijn aan de lengte van mannen. Dit kan leiden tot ontevredenheid over de lengte. Deze bevindingen zijn voornamelijk van toepassing op de jongere generatie. De mate waarin lengte wordt beoordeeld en ervaren is zeer betrekkelijk. Het is verbonden aan sociaal maatschappelijke ontwikkelingen. Het feit dat vrouwen lange mannen aantrekkelijk vinden in de Westerse wereld, zegt niks over hoe vrouwen buiten het westen lange mannen beoordelen.

De juiste partner vinden

Ben je een lange man? Dan ben je niet meteen de geschikte partner voor elke vrouw. Karaktereigenschappen en persoonlijkheid spelen een veel grotere rol. En o ja, verzorging. Zorg dat je goed gekleed gaat met Mouwlengte 7 overhemden. Neem snel een kijkje op mouwlengte7.com.