Voorkom sportblessures met puzzelmatten

Tijdens een vechtsport kom je nog al eens te val. Je wil natuurlijk zoveel mogelijk blessures voorkomen. Je wil dan niet volledig onder de schaafplekken en brandwonden te komen zitten. Puzzelmatten zijn hier de oplossing voor. Nee, dit is geen puzzel die je als mat in huis kan gebruiken voor je kinderen. Het is echt bedoelt voor de vechtsport, ondanks dat het steeds meer doeleinden heeft. Je zal je namelijk minder snel bezeren door een val op de puzzelmat. Dan kun je je vechtsport te beoefenen en je volledig concentreren op het vechten en niet op mogelijke andere zaken zoals de brandwonden die je zal krijgen wanneer je onderuit gehaald word.

Wat zijn puzzelmatten precies?

Zoals de naam al doet voorspellen zijn puzzelmatten matten die je als puzzelstukken in elkaar kunt zetten. De ondergrond is dan stabiel en zal niet zomaar verschuiven. Ze dienen bijvoorbeeld bij vechtsporten als ondergrond.  Puzzelmatten zijn vaak vierkant. Je kunt ze in verschillende diktes krijgen. De mogelijke diktes zijn van vaak 1, 2 of 4 centimeter. Bovendien kan je zelf variëren in verschillende kleuren van de mat. Ook de grootte van de mat kan je zelf helemaal samenstellen. Het is slechts een kwestie van bepalen welke grote je werkelijk nodig hebt. Als je met de juiste grootte werkt kun je natuurlijk een speciale afwerkrand plaatsen die iets schuin afloopt. Dit is niet alleen functioneel, want de puzzelstukken blijven op hun plek zitten, maar het ziet er ook nog eens goed en professioneel uit. Puzzelmatten zijn ook voor iedereen een goede oplossing.

Puzzelmatten in de vechtsport

In eerste instantie zijn puzzelmatten ontwikkeld voor de vechtsport, waaronder taekwondo, kickboksen, karate, jiujitsu, judo en vele andere vechtsporten. Dit is gedaan omdat je tijdens het beoefenen van vele vechtsporten vaak hard op de grond terecht kan komen. Er is dan een grote kans datje schaafplekken of brandwonden oploopt. Puzzelmatten zijn hier dan de oplossing voor. Je kunt puzzelmatten vaak aanschaffen in een fightshop. Deze matten zorgen ervoor dat je een perfecte grip heb, waardoor je jezelf beter kunt verdedigen tegen de tegenstander. Dit komt doordat je met beide benen goed en stevig op de grond staat. Puzzelmatten zijn dus de ideale oplossing voor de vechtsport.

Andere doeleinden

Je zou denken dat puzzelmatten alleen tijdens de training worden gebruikt, maar het tegendeel is waar. Ook tijdens wedstrijden kiezen officials er vaak voor om puzzelmatten te gebruiken. Ondanks dat puzzelmatten speciaal zijn ontwikkeld voor de vechtsport, zijn puzzelmatten ook in gebruik in andere gevallen. In de zomer kun je het bijvoorbeeld voor je zwembad gebruiken. Het zwembad zal niet meer verschuiven als kinderen erin en eruit springen. Ook wordt het voor kleine kinderen gebruikt. Zo hebben kinderdagverblijven vaak een puzzelmat. Dit heeft in dit geval een vergelijkbare reden als de vechtsport. De kinderen zijn natuurlijk geen vechtersbazen, maar ze liggen met enige regelmaat op de grond Het is dus voor de kinderen veiliger. Dit geeft zowel de ouders als het kinderdagverblijf een gerust hart. Puzzelmatten zijn dus een ideale oplossing voor de grote vechtersbazen, maar ook voor de kleine jongens onder ons. Ook interesse in een puzzelmat? Bezoek dan deze website.