Springtouwen is niet alleen leuk… ook goed!

Iedereen heeft het wel gedaan vroeger, samen met een grote groep vriendjes of vriendinnetjes gezamenlijk springtouwen op het schoolplein. Het wordt niet meer vaak gedaan. Kinderen spelen vaak liever op de iPad thuis op de bank en volwassenen hebben er meestal gewoon geen tijd voor. Toch is het touwtjespringen een leuk spel dat meer gedaan zou moeten worden door zowel jong als oud.

Touwtje springen voor de kleintjes:

De eerste functie van het touwtje springen is natuurlijk gewoon het plezier dat het oplevert. Dit is meestal weggelegd voor de kleinere kinderen. Een perfecte manier voor kinderen om te spelen en plezier te maken terwijl ze veel in beweging zijn. Het touwtje springen is goed voor de conditie en coördinatie van kinderen, dat ze zeker niet opdoen als ze thuis televisie aan het kijken zijn. Ook is er voor de kinderen een zekere uitdaging in het touwtjespringen. Als je net begint met touwtjespringen is de timing alleen al een uitdaging. Heb je de basis van het touwtjespringen eenmaal onder de knie, zijn er veel verschillende spannende technieken om aan te leren.

Variatie bij het touwtje springen

Het vooruit touwtje springen kan uiteindelijk saai worden, maar dan biedt het touwtjespringen tal van variatiemogelijkheden. Behalve het vooruit springen kan je bijvoorbeeld ook achteruit springen. Verveelt dat, stap dan over op het gekruist touwtjespringen. Gebruik in plaats van twee benen, slechts één been, verhoog het tempo, spring met z’n tweeën, met een hupje of op verschillende locaties. Zo zijn er nog een hoop andere oefeningen te verzinnen. Kortom, touwtjespringen verveelt nooit!

Ben je op zoek naar andere manieren om je lichaam in vorm te houden? Bekijk dan is de verschillende fitness accessoires van Myxlshop.