Gezond leven met sport

Sport is goed voor de ontwikkeling van je kinderen!

Kinderen ontwikkelen tegenwoordig erg snel en het is belangrijk dat ze deze ontwikkeling op een bij hen passende manier doormaken. Sport kan hierbij een goede hulp zijn. Het beoefenen van een sport kan namelijk sterk bijdragen aan de ontwikkeling van een kind. Er zijn meerdere punten waarom sport kan helpen bij lichamelijke ontwikkeling, welke dat zijn zullen wij je vertellen in deze blog.

Sporten en gezond zijn

Door te sporten werken de kinderen aan hun gezondheid, terwijl ze plezier hebben aan de training. De sportbeoefening helpt hun zelfvertrouwen te versterken. Kinderen worden zelfverzekerder als ze aan een sport doen, doordat ze bijvoorbeeld op deze manier vaak op gewicht blijven of een wedstrijd winnen: wat een super gevoel geeft!

Sociale ontwikkeling

Niet alleen is sporten gezond, maar ook een sociale activiteit. De sociale vaardigheden van een kind kunnen sterk ontwikkelen door sportbeoefening, zeker als het een teamsport is. Door het participeren in een team, leert je kind omgaan met anderen, samenwerken en het behalen van doelen binnen een team. Daarnaast kan een kind ook veel nieuwe vrienden maken door het sporten.

Kinderen moeten wel zelf willen

Het is wel belangrijk om altijd rekening te houden met wat je kind wil. Een kind op voetbal zetten terwijl hij of zij deze sport helemaal niet leuk vindt, dat heeft geen zin. Kinderen moeten altijd zelf de keuze hebben, zo blijven ze het sporten leuk vinden. Als een kind een keertje niet wil trainen, dan moet dit ook kunnen. Maar geef hem of haar dan wel mee, dat je zonder training niet beter wordt in sport. Dit laatste kan juist weer motiverend zijn voor je kind om verder te gaan met sporten. Bevalt een sport niet? Laat je kind dan een aantal proeflessen doen, zodat het kennis kan maken met andere sporten.

Jong beginnen

Een kind kan dus niet jong genoeg beginnen met het ontdekken van sport. Wie weet wordt er wel een verborgen talend blootgelegd, maar anders heeft sporten sowieso allerlei voordelen met betrekking tot de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Een goed begin kan bijvoorbeeld zijn een afspraak te maken bij gymnastiek Amsterdam, hier kan je kind de eerste stappen zetten op het gebied van sport.