Keuze uit verschillende sportvloeren

Het is een feit dat de juiste sportvloer kiezen een geen gemakkelijke keuze is. We weten uit ervaring dat hier heel wat tijd overheen gaat en dat een flinke investering kan kosten waar je wel jarenlang plezier van hebt. Een sportvloer kiezen is niet zoals naar een winkel gaan en wat standaardwerk kopen om dan snel te leggen. Sportvloeren vragen elk om hun maatwerk. Om de eenvoudige reden dat men zich goed moet bevragen voor welke sportvloer eigenlijk geschikt is voor een bepaald soort activiteit. Kan het misschien in een fitnessruimte of in een gemeentelijke sportzaal. Elke sportvloer heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.

Houten sportvloeren

Misschien een trend waar je niet direct aan zou denken, maar wat tegenwoordig meer en meer voorkomt, zijn de houten sportvloeren. Wat is daar nu zo speciaal aan? Laten we zeggen dat een houten sportvloer een bijzondere vloer is die een fraai en klassiek uiterlijk geeft aan de sportruimte. Nu kun je jezelf afvragen als dat niet gevaarlijk is? Hout blijft nog altijd hard en dankzij het absorberend vermogen, kunnen sporters gemakkelijk wennen aan de vloer. De kans op blessures is bij deze vloer miniem. Een groot voordeel is dat een houten sportvloer uitermate sterk is en dat hij lang meegaat in de levensduur. Wel moeten we erbij vermelden dat het afgeraden wordt in ruimtes waar er veelal vocht in voorkomt. Met het minste vocht op een houten sportvloer kan de kwaliteit het gaan begeven na enkele jaren. Dankzij een goede afzuiging kan dit probleem snel verholpen worden.

Proair sportvloeren

Laten we zeggen dat dit een sportvloer is uit de duizend. Dit is een sportvloer die het hoogste schok dempend vermogen heeft. Dankzij het hoge vermogen, lopen sporters hierbij geen kans op pijnlijke gewrichten en of blessures. Dit is een van de reden waarom deze sportvloer geliefd is bij sportmensen. Vooral bij sporten waar er veel gesprongen wordt bijvoorbeeld basketbal is deze vloer geliefd omdat men na het springen een beetje terugveert en dan krijgen de gewrichten een minimaal aan belasting. De basis van de vloer bestaat uit enkele verende rubbers met daarop een houten constructie aangelegd. Op deze constructie ligt een laag die de druk verdeelt met daarop de feitelijke bovenlaag. Op de bovenlaag kan men de kleur kiezen die het mooiste past bij de sportzaal.

Onderhoud sportvloeren

We kunnen er niet omheen. Op een sportvloer wordt wekelijks heel wat afgerend, gesprongen, gezweet en nog zoveel meer. Om de sportvloer aan levensduur te verlengen, is het noodzakelijk dat deze goed wordt onderhouden. Hoe hoog de kwaliteit van de sportvloer ook is, een vloer heeft een degelijk onderhoud nodig. Een vloer die goed is onderhouden, levert ook veel voordelen op voor de sporters. Een vloer die goed is onderhouden heeft een meer verend vermogen. Daarnaast komt kijken dat bij een beter verend vermogen de bal beter stuitert en dat sporters minder blessures zullen oplopen. Daarnaast draagt een goed onderhouden vloer mee voor de uitstraling van de zaak.

Bron: Sportopzijnbest.nl