Een gietvloer in je praktijk, een goed idee

Een gietvloer zorg voor heel veel voordelen in je praktijk.We nemen ze met je door in deze tekst. Zo hopen we je te inspireren. Lees snel verder en doe je voordeel met de informatie die we je in deze blog geven!

Wat zijn de voordelen van een gietvloer? 

Er zijn tal van voordelen die verbonden zijn met een gegoten vloer. Wat wordt er eigenlijk gegoten in het geval van een gietvloer? Het gaat om een kunststof met een hoge slijtvastheid en die door de chemische samenstelling goed tegen water, zuren en agressieve schoonmaakmiddelen kan. In de setting van een woning is dit natuurlijk ook erg handig, want hoe vaak valt er niet iets op de vloer, bijvoorbeeld frisdrank of voedsel? Best wel vaak om eerlijk te zijn. Zeker als je kleine kinderen hebt. Met een gietvloer hoef je je daar niet druk om te maken. Wat zijn verder voordelen? We nemen ze hieronder met je door: 

Slijtvaste vaste vloer 

De kunststof waar de gietvloer van gemaakt is, heeft een hoge slijtvastheid. Dat betekent in de praktijk dat je heel lang kunt doen met de vloer. Krassen et cetera zul je er niet snel op zien. Wanneer we de vloer vergelijken met een betonvloer, dan valt het op dat je de eerste wel en de tweede juist niet kunt combineren met een vloerverwarming. Een betonvloer scheurt namelijk snel door de warmtewerking. 

Alle kleuren verkrijgbaar

Wanneer je een sterk idee hebt voor het design van je praktijk, dan is het wel fijn als je daarbij een vloer kunt vinden. Dat kan dus met een gietvloer, omdat deze in alle RAL-kleuren verkrijgbaar is. 

Zo wordt het wel heel gemakkelijk om dat plaatje in je hoofd concreet te maken. Heb je tips of tricks nodig om je praktijk precies de look te geven die je nodig hebt, neem dan eens een kijkje op de verschillende fora om zo je te laten inspireren door experts. Daar ga je heel veel aan hebben. We houden je graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes op het gebied van design en interieur.