bakfiets kopen

De bakfiets: hip of juist praktisch?

De laatste jaren is de bakfiets een fenomeen geworden en dus erg populair. Maar waar ligt dat nu eigenlijk aan? In de blog belichten we hoe deze handige fiets een plek in de populaire cultuur heeft weten te bemachtigen. Lees snel verder en kijk of een bakfiets kopen iets voor jou is. 

Hip

Het beeld van de bakfiets is een beetje vergrachtengordeld. Waarbij het vervoersmiddel in de media vooral gezien wordt als een vervoersmiddel voor de jetset, om zichzelf basic en hip te profileren. Je zou het de Nederlandse hipsterficatie van deze van oorsprong Deense fiets kunnen noemen. Er zijn zelfs mensen die alleen om die reden een bakfiets kopen, omdat het hipster is. Natuurlijk schuilt er veel praktisch voordeel achter dit vervoersmiddel.

Praktisch

Een van de vele voordelen van dit vervoersmiddel is zijn praktische inzetbaarheid. Je kunt er verschillende zaken in vervoeren en dat maakt het tot een uitkomst. Veel mensen vervoeren hun kinderen ermee naar school. Maar ook boodschappen, huisraad en aankopen kunnen ermee vervoerd worden. Dit is natuurlijk een stuk beter voor het milieu en goed voor je conditie, omdat je meer beweging hebt dan in een auto. Echt een verbetering voor de luchtkwaliteit!

Geschiedenis

Natuurlijk is de bakfiets niet alleen een deel van Deense geschiedenis, ook in Nederland zien we een lange historie waarin de bakfiets een rol speelt. Denk maar eens aan de straatventers, zoals de visboer, de lompenman en de petroleumboer. Beroepen die je bijna nooit meer in deze vorm in Nederland ziet. In sommige gevallen werd een bakfiets zelfs door een hond voortgetrokken. Dat zie je ook niet zo vaak meer.

De bakfiets anno nu

Tegenwoordig wordt de bakfiets steeds vaker ingezet door startups: kleine bedrijven die voedsel en producten binnen een geringe actieradius vervoeren. Het is een milieuvriendelijke oplossing en ook qua kosten is deze mobiliteitsoplossing gunstig. Dit duurzame karakter en de vele toepassingen maakt de bakfiets een ideaal vervoersmiddel voor mensen in de grote stad.

Meer ontdekken?

Wil je meer weten over living & lifestyle? Dan kun je op onze site lekker verder lezen over afvallen zonder opofferingen en de oorsprong van vanillesuiker.